Marshmallows

Table
  1. Recept: Marshmallows
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Marshmallows

Ingredienser:

  • 200 g socker
  • 120 ml vatten
  • 3 matskedar gelatinpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt
  • Potatismjöl eller florsocker för att pudra ytan
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tillagning:

  1. Blanda gelatinpulvret med 60 ml vatten i en skål och låt det svälla i några minuter.
  2. I en kastrull, kombinera socker, resterande vatten och salt. Värm över medelhög värme tills sockret har lösts upp helt.
  3. Tillsätt den svällda gelatinblandningen i den uppvärmda sockerblandningen och rör om tills allt är ordentligt blandat.
  4. Stirra kontinuerligt i ca 10-15 minuter tills blandningen blir tjock och vispad. Ta bort från värmen.
  5. Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl.
  6. Häll blandningen i en bakform som är lätt insmord och pudrad med potatismjöl eller florsocker.
  7. Låt marshmallowsen stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar eller över natten.
  8. Skär marshmallowsen i önskade bitar och pudra dem med potatismjöl eller florsocker för att förhindra klibbighet.
  9. Förvara i en lufttät behållare eller förpacka dem i små påsar.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips:

För variation kan du smaksätta marshmallowsen med exempelvis pepparmynta, jordgubb eller choklad. Du kan också doppa dem i smält choklad för att ge dem extra god smak.

Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up