Bacon- och spenatpaj

Table
  1. Bacon- och spenatpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bacon- och spenatpaj

Ingredienser:

  • 200 g bacon
  • 1 röd lök
  • 200 g spenat
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 rulle färdig smördeg

You may also be interested in:  Focaccia

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2: Skär baconet i små bitar och stek det i en stekpanna tills det är knaprigt.
  3. Steg 3: Hacka löken och lägg den i stekpannan med baconet. Stek tills löken är mjuk.
  4. Steg 4: Tillsätt spenaten i stekpannan och låt den sjuda tills den har mjuknat och vattnet har kokat bort. Låt svalna.
  5. Steg 5: I en separat skål, vispa äggen med mjölk, salt och peppar.
  6. Steg 6: Tillsätt den rivna osten och den avsvalnade bacon- och spenatblandningen i skålen med ägg och mjölk. Blanda väl.
  7. Steg 7: Rulla ut smördegen i en pajform och pricka botten med en gaffel. Häll i ägg- och baconblandningen.
  8. Steg 8: Grädda pajen i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills den har fått gyllene färg och stannat.
  9. Steg 9: Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.

Rocky road
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up