Klassiska hamburgerbröd

Table
  1. Recept: Klassiska hamburgerbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser:

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 1 ägg
  • Sesamfrön (till topping)

You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. 1. Blanda vetemjöl, socker och salt i en stor skål.
  2. 2. Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt det tillsammans med mjölk till skålen med mjölblandningen.
  3. 3. Knåda degen i ca 5 minuter, för hand eller med en degblandare, tills den blir elastisk och smidig.
  4. 4. Tillsätt smöret i små bitar och fortsätt knåda tills degen blir slät och inte klibbig.
  5. 5. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den dubblar i storlek.
  6. 6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. 7. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 8 lika stora bitar.
  8. 8. Rulla varje bit till en boll och platta till dem något på bakplåtspapper.
  9. 9. Låt hamburgerbröden jäsa i 15-20 minuter.
  10. 10. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  11. 11. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills de blir gyllenbruna.
  12. 12. Låt hamburgerbröden svalna på ett galler innan de används till hamburgare.
Thaigryta med kyckling och nudlar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up