Mazarin i långpanna

Table
  1. Recept: Mazarin i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mazarin i långpanna

Ingredienser:

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv mandelmassan grovt och smula ihop med smöret, vetemjölet och hälften av strösockret i en bunke.
  3. Tryck ut degen i en smord långpanna och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Blanda resten av strösockret med äggen och grädden och häll smeten över den förgräddade degen.
  5. Grädda i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen har stelnat och fått en gyllene färg.
  6. Låt svalna och skär sedan i rutor.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips: Servera mazarinrutorna med vispad grädde och färska bär för en extra touch.

Inkokta päron med stjärnanis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up