Sommarsparris med tryffelsmör

Table
  1. Recept: Sommarsparris med tryffelsmör
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Sommarsparris med tryffelsmör

Ingredienser

  • 500 g sommarsparris
  • 2 msk smör
  • 1 tsk tryffelolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tvätta sparrisen noggrant och skär av den träiga delen i botten.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka sparrisen i ca 2-3 minuter tills den är knappt mjuk.
  3. Under tiden, smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Lägg den kokta sparrisen i stekpannan med smöret och stek den i ca 1-2 minuter, tills den får en lätt gyllenbrun färg.
  5. Strö över lite salt och peppar efter smak.
  6. Ta av stekpannan från värmen och tillsätt tryffeloljan, rör om försiktigt så tryffeloljan fördelas jämnt över sparrisen.
  7. Servera genast som en läcker förrätt eller sidorätt till din sommarmåltid.
You may also be interested in:  Köttfondue med mustig buljong

Tips

För extra smak kan du toppa sparrisen med lite riven parmesanost eller rostade pinjenötter innan servering.

Krämig fiskgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up