Sommarsparris med tryffelsmör
Recept: Sommarsparris med tryffelsmör
Ingredienser
- 500 g sommarsparris
- 2 msk smör
- 1 tsk tryffelolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Tvätta sparrisen noggrant och skär av den träiga delen i botten.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka sparrisen i ca 2-3 minuter tills den är knappt mjuk.
- Under tiden, smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
- Lägg den kokta sparrisen i stekpannan med smöret och stek den i ca 1-2 minuter, tills den får en lätt gyllenbrun färg.
- Strö över lite salt och peppar efter smak.
- Ta av stekpannan från värmen och tillsätt tryffeloljan, rör om försiktigt så tryffeloljan fördelas jämnt över sparrisen.
- Servera genast som en läcker förrätt eller sidorätt till din sommarmåltid.
Tips
För extra smak kan du toppa sparrisen med lite riven parmesanost eller rostade pinjenötter innan servering.