Korvsoppa med grillad paprika och vita bönor
Korvsoppa med grillad paprika och vita bönor
Ingredienser:
- Kryddig korv - 4 stycken
- Vita bönor - 1 burk (400 g)
- Paprika - 2 stycken (gärna olika färger)
- Tomater - 4 stycken
- Gul lök - 1 stycken
- Vitlöksklyftor - 2 stycken
- Potatis - 3 stycken
- Grönsaksbuljongtärningar - 2 stycken
- Vatten - 1 liter
- Olivolja - 2 msk
- Timjan - 1 tsk
- Salvia - 1 tsk
- Salt och peppar - efter smak
Tillagning:
- Grilla paprikorna i ugnen eller på grillen tills det svartnar på skinnet. Låt svalna, skala och skär dem i strimlor.
- Skär korven i skivor och stek den i olivolja i en stor gryta eller kastrull.
- Tillsätt hackad lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt potatisen (skalad och skuren i tärningar) och tomater (skurna i bitar). Rör om och stek i några minuter.
- Tillsätt paprika, vita bönor, timjan, salvia och smulade grönsaksbuljongtärningar. Häll sedan i vattnet och låt soppan koka upp.
- Reducer värmen, täck grytan och låt soppan småkoka i cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk.
- Smaka av med salt och peppar enligt önskad smak.
Servera den varma korvsoppan med nybakat bröd eller en sallad vid sidan om.