Pimiento de padron med lime och parmesan

Table
  1. Pimiento de Padron med Lime och Parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pimiento de Padron med Lime och Parmesan

Ingredienser:

  • 250 g Pimiento de Padron (gröna små paprikor)
  • 1 lime
  • 50 g riven parmesanost
  • Olivolja
  • Flingsalt efter smak

Gör så här:

  1. Rensa pimientos de padron genom att skölja dem och ta bort eventuella stjälkar eller fula blad.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelhög värme.
  3. Tillsätt pimientos de padron i stekpannan och rör om för att se till att de täcks med olja.
  4. Stek paprikorna i cirka 5-7 minuter eller tills de blir mjuka och lite bruna på ytan.
  5. Pressa saften från en lime över de stekta paprikorna och rör om.
  6. Strö riven parmesanost över pimientos de padron och låt osten smälta något.
  7. Smaka av med lite flingsalt om det behövs.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Servera Pimiento de Padron med Lime och Parmesan som en aptitretare eller som tillbehör till en huvudrätt. Paprikorna är vanligtvis milda, men ibland kan ett fåtal vara lite starka. Var beredd på lite överraskningar!

Enjoy!

Kryddig tonfisk med chiliremoulad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.