Pimiento de padron med lime och parmesan
Pimiento de Padron med Lime och Parmesan
Ingredienser:
- 250 g Pimiento de Padron (gröna små paprikor)
- 1 lime
- 50 g riven parmesanost
- Olivolja
- Flingsalt efter smak
Gör så här:
- Rensa pimientos de padron genom att skölja dem och ta bort eventuella stjälkar eller fula blad.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelhög värme.
- Tillsätt pimientos de padron i stekpannan och rör om för att se till att de täcks med olja.
- Stek paprikorna i cirka 5-7 minuter eller tills de blir mjuka och lite bruna på ytan.
- Pressa saften från en lime över de stekta paprikorna och rör om.
- Strö riven parmesanost över pimientos de padron och låt osten smälta något.
- Smaka av med lite flingsalt om det behövs.
Servera Pimiento de Padron med Lime och Parmesan som en aptitretare eller som tillbehör till en huvudrätt. Paprikorna är vanligtvis milda, men ibland kan ett fåtal vara lite starka. Var beredd på lite överraskningar!
Enjoy!
Lämna ett svar