Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås




Recept: Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Table
  1. Recept: Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hel laxsida i ugn med sötsyrlig dillsås

Ingredienser:

  • 1 hel laxsida
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 citron, skivad
  • Sötsyrlig dillsås:
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk dijonsenap
    • 1 msk färskpressad citronsaft
    • 1 msk honung
    • 2 msk färsk dill, fint hackad

You may also be interested in:  Schwarzwaldtårta

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Placera laxsidan i en ugnsform och pensla den med olivolja. Krydda med salt och peppar.
  3. Placera skivad citron över laxsidan för extra smak.
  4. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 25-30 minuter. Laxen ska vara genomstekt och lätt att dela med en gaffel.
  5. Under tiden kan du förbereda såsen genom att blanda alla ingredienser för sötsyrlig dillsås i en skål.
  6. Ta ut laxsidan från ugnen och låt den vila i några minuter.
  7. Serv

    Parmesanchips
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up