Chorizolasagne
Chorizolasagne
Ingredienser:
- 400 g chorizo, skivad
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 800 g krossade tomater
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 250 g lasagneplattor
- 400 g ricotta
- 200 g riven mozzarella
- 2 msk färsk basilika, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek chorizon i en stor stekpanna tills den är genomstekt och knaprig. Ta bort chorizon från pannan och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt krossade tomater, torkad oregano och paprikapulver. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.
- I en stor ugnsform, häll ett tunt lager av tomatsås i botten. Lägg sedan ett lager lasagneplattor ovanpå såsen.
- Fördela hälften av chorizon över lasagneplattorna och toppa med hälften av ricottan och mozzarellan.
- Upprepa med ett nytt lager tomatsås, lasagneplattor, chorizo, ricotta och mozzarella.
- Avsluta med ett tunt lager tomatsås och strö över färsk basilika.
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen på 180°C i cirka 30 minuter. Ta sedan bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter tills osten är bubblig och gyllene.
- Låt lasagnen svalna något innan servering.
Tips: Servera gärna chorizolasagnen med en fräsch sallad och ett ljust bröd.