Chorizolasagne

Table
  1. Chorizolasagne
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chorizolasagne

Ingredienser:

  • 400 g chorizo, skivad
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 250 g lasagneplattor
  • 400 g ricotta
  • 200 g riven mozzarella
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek chorizon i en stor stekpanna tills den är genomstekt och knaprig. Ta bort chorizon från pannan och lägg åt sidan.
  2. I samma stekpanna, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt krossade tomater, torkad oregano och paprikapulver. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.
  5. I en stor ugnsform, häll ett tunt lager av tomatsås i botten. Lägg sedan ett lager lasagneplattor ovanpå såsen.
  6. Fördela hälften av chorizon över lasagneplattorna och toppa med hälften av ricottan och mozzarellan.
  7. Upprepa med ett nytt lager tomatsås, lasagneplattor, chorizo, ricotta och mozzarella.
  8. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och strö över färsk basilika.
  9. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen på 180°C i cirka 30 minuter. Ta sedan bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter tills osten är bubblig och gyllene.
  10. Låt lasagnen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Pavlova

Tips: Servera gärna chorizolasagnen med en fräsch sallad och ett ljust bröd.

Tomatsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up