Krämig potatissallad

Table
  1. Recept: Krämig potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig potatissallad

Ingredienser:

  • 500 gram färskpotatis
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 knippe dill, hackad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. I en stor skål, blanda majonnäs, gräddfil och dijonsenap till en jämn konsistens.
  3. Tillsätt rödlök, salladslökar, och dill till majonnäsblandningen. Blanda väl.
  4. Lägg i potatisen och rör om försiktigt tills den är helt täckt av såsen.
  5. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Ställ potatissalladen i kylen i minst 1 timme för att låta smakerna blanda sig ordentligt.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: Servera potatissalladen som tillbehör till grillat kött eller som en fräsch rätt på buffébordet.

Peppargrillad flankstek/ flappstek med primörsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up