Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Table
  1. Recept: Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser:

  • 500g persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • 50g riven parmesanost
  • 50g hackade hasselnötter
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Grillad fläskkarré

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skrubba persiljeroten och skär den i tunna stavar.
  3. Placera persiljerotsstavarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  5. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills persiljeroten blir krispig och gyllene.
  6. Under tiden, rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna tills de blir gyllene och doftar gott.
  7. Ta ut persiljeroten från ugnen och låt svalna något.
  8. Strö över riven parmesanost och de rostade hasselnötterna.
  9. Blanda försiktigt så att osten smälter lätt.
  10. Servera genast och njut av den krispiga och smakrika persiljeroten med parmesan och hasselnötter.
Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up