Vegetarisk stroganoff
Vegetarisk Stroganoff
Ingredienser:
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 200 g färska champinjoner
- 1 röd paprika
- 400 g krossade tomater
- 1 dl stekspad
- 2 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk olja
- Fräsch persilja att garnera med
Gör såhär:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och skär morötterna i tunna skivor.
- Skär champinjonerna och paprikan i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull tills de mjuknar.
- Tillsätt morötter och fräs i ytterligare några minuter.
- Tillsätt champinjoner och paprika och fräs i ytterligare några minuter.
- Rör i tomatpuré, paprikapulver och oregano.
- Tillsätt krossade tomater, stekspad och grädde.
- Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter.
- Rör i dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt ris eller varma potatis.
- Garnera med färsk persilja.