Vegetarisk stroganoff

Table
  1. Vegetarisk Stroganoff
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Vegetarisk Stroganoff

Ingredienser:

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl stekspad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk olja
  • Fräsch persilja att garnera med
You may also be interested in:  Chokladkaka med chokladkräm och bär

Gör såhär:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär morötterna i tunna skivor.
  3. Skär champinjonerna och paprikan i mindre bitar.
  4. Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull tills de mjuknar.
  5. Tillsätt morötter och fräs i ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt champinjoner och paprika och fräs i ytterligare några minuter.
  7. Rör i tomatpuré, paprikapulver och oregano.
  8. Tillsätt krossade tomater, stekspad och grädde.
  9. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter.
  10. Rör i dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
  11. Servera med kokt ris eller varma potatis.
  12. Garnera med färsk persilja.

Minutfilé med rostad potatis och morotssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up