Smörstekt spenat med parmesan

Table
  1. Recept på Smörstekt spenat med parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Smörstekt spenat med parmesan

Ingredienser:

  • 500 gram färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 50 gram riven parmesanost
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Tillagning:

  1. Tvätta spenaten noggrant och ta bort eventuella hårda stjälkar.
  2. I en stor kastrull, smält smöret över medelhög värme.
  3. Tillsätt vitlök och stek i ca 1 minut tills det blir gyllenbrunt och doftar gott.
  4. Lägg i spenaten, salt och svartpeppar och rör om för att säkerställa att spenaten blir jämnt täckt.
  5. Stek spenaten i ca 2-3 minuter tills den har mjuknat och krympt.
  6. Servera genast och strö över den rivna parmesanosten.

Detta läckra recept på Smörstekt spenat med parmesan är både enkelt och snabbt att göra. Den spröda och smörstekta spenaten kombinerad med härligheten av parmesanost ger en perfekt balans mellan smak och konsistens. Servera den som en hälsosam ensamrätt eller som ett smakligt tillbehör till din favoritprotein.

You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Bon appetit!

Nachotallrik
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up