Fräst spetskål med bacon

Table
 1. Fräst spetskål med bacon
  1. Ingredienser:
  2. Tillagning:

Fräst spetskål med bacon

Ingredienser:

 • 500g spetskål
 • 100g bacon
 • 1 vitlöksklyfta, finhackad
 • 2 msk olivolja
 • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tillagning:

 1. Börja med att skära bort eventuellt fula eller torra blad från spetskålen. Skär den sedan i tunna strimlor.
 2. Stek baconet i en stor stekpanna på medelhög värme tills det blir krispigt. Ta ut baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Smula sedan baconet.
 3. I samma stekpanna, öka värmen till hög. Tillsätt olivolja och vitlök. Fräs vitlöken i ca 30 sekunder tills den blir gyllene och doftar gott.
 4. Tillsätt spetskålen i stekpannan och fräs i ca 5-7 minuter, eller tills den blir mjuk och har fått lite färg. Rör om då och då så att kålen jämnt fräser.
 5. Smaka av med salt och peppar. Strö över det smulade baconet.
 6. Servera genast som tillbehör till exempelvis grillad kyckling eller som en lätt lunch på egen hand.
Grillade rostbiffsskivor med het sås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up