Vegansk vaniljkräm

Table
  1. Vegansk vaniljkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegansk vaniljkräm

Ingredienser:

  • 2 dl växtbaserad mjölk (sojadryck, havredryck, mandeldryck etc.)
  • 1/2 dl maizena (majsstärkelse)
  • 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. I en kastrull, blanda maizena, strösocker, vaniljsocker och salt.
  2. Tillsätt växtbaserad mjölk och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  3. Ställ kastrullen på medelhög värme och fortsätt att röra tills krämen tjocknar. Det tar vanligtvis ca 5 minuter.
  4. När krämen har tjocknat, ta bort den från värmen och låt den svalna i rumstemperatur.
  5. Häll krämen i en skål eller glasburk och täck med plastfolie direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn på ytan.
  6. Låt krämen svalna helt i kylskåpet innan servering. Den blir ännu godare om den får stå i kylen i några timmar för att mogna smakerna.
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Servera den veganska vaniljkrämen som en dessert i sig själv eller som fyllning i tårtor, pajer eller bakverk. Smaklig måltid!

Sniglar provencale
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up