Vegansk vaniljkräm
Vegansk vaniljkräm
Ingredienser:
- 2 dl växtbaserad mjölk (sojadryck, havredryck, mandeldryck etc.)
- 1/2 dl maizena (majsstärkelse)
- 1/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
Gör så här:
- I en kastrull, blanda maizena, strösocker, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt växtbaserad mjölk och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
- Ställ kastrullen på medelhög värme och fortsätt att röra tills krämen tjocknar. Det tar vanligtvis ca 5 minuter.
- När krämen har tjocknat, ta bort den från värmen och låt den svalna i rumstemperatur.
- Häll krämen i en skål eller glasburk och täck med plastfolie direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn på ytan.
- Låt krämen svalna helt i kylskåpet innan servering. Den blir ännu godare om den får stå i kylen i några timmar för att mogna smakerna.
Servera den veganska vaniljkrämen som en dessert i sig själv eller som fyllning i tårtor, pajer eller bakverk. Smaklig måltid!