Pepparlax

Table
  1. Recept: Pepparlax
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Pepparlax

Ingredienser:

  • 400 g färsk laxfilé
  • 2 msk krossade svarta pepparkorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skölj laxfilén noggrant under kallt vatten och torka den försiktigt med hushållspapper.
  2. Blanda krossade svarta pepparkorn, olivolja, citronsaft och salt i en skål.
  3. Gnid in laxfilén med pepparblandningen och se till att den täcks jämnt på båda sidor.
  4. Placera laxfilén i en ugnsform eller på en bakplåtspapperklädd plåt.
  5. Grilla laxen i förvärmd ugn på 200°C i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har en lätt rosa färg i mitten.
  6. Ta ut laxfilén från ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar.

Tips:

You may also be interested in:  Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Servera pepparlaxen med en fräsch sallad och kokt potatis eller ris. Du kan också smaksätta laxen med andra örter eller kryddor som du gillar, som dill eller färsk ingefära. Variera gärna receptet och experimentera med egna smakkombinationer!

Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up