Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Table
  1. Fransk nougat med pistage och rosenvatten
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Fransk nougat med pistage och rosenvatten

Ingredienser:

  • 400 g strösocker
  • 200 g honung
  • 2 äggvitor
  • 200 g osaltade, skalade pistagenötter
  • 1 tsk rosenvatten
  • Extra strösocker för pudring
You may also be interested in:  Citronlemonad

Tillagning:

  1. Blanda strösocker och honung i en kastrull och värm långsamt över medelvärme tills det smälter helt.
  2. I en separat skål, vispa äggvitorna till fasta toppar.
  3. Häll den smälta socker-honungsblandningen i äggvitorna och vispa kraftigt tills smeten blir tjock och seg.
  4. Tillsätt pistagenötterna och rosenvattnet, och blanda väl.
  5. Häll nougatsmeten i en rektangulär form, klädd med bakplåtspapper, och släta till ytan med en spatel.
  6. Låt nougaten stelna och svalna helt, i minst 6 timmar eller över natten.
  7. Stjälp upp den stelnade nougaten från formen och skär den i bitar.
  8. Pudra bitarna med extra strösocker för att förhindra att de klibbar ihop.
You may also be interested in:  Julskinka i ugn

Servering:

Servera den franska nougaten som ett tilltugg eller som en del av en dessert.

Smaklig måltid!

Beef tacos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up