Ramen med nudlar och fläsk
Ramen med nudlar och fläsk
Ingredienser:
- 400g fläskkött
- 4 portioner ramen-nudlar
- 1 liter buljong
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 röda chilifrukter, skivade
- 1 knippe färsk koriander, hackad
- 2 matskedar sojasås
- 1 matsked sesamolja
- 1 matsked risvinäger
Gör så här:
- I en stor kastrull, koka upp buljongen och håll den sedan varm.
- Stek fläskköttet tills det blir genomstekt och lätt brynt. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj sedan med kallt vatten.
- Tillsätt vitlök och chili i en stekpanna med olja och stek tills det blir mjukt och doftar gott.
- Lägg de kokta nudlarna i en serveringsskål och häll över den varma buljongen.
- Tillsätt sojasås, sesamolja och risvinäger. Rör om för att kombinera smakerna.
- Garnera med skivat fläskkött och färsk koriander.