Citronrutor

Table
  1. Recept: Citronrutor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Citronrutor

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 dl färskpressad citronsaft
  • 2 dl florsocker

You may also be interested in:  Choronsås

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ihop smör, strösocker och vetemjöl till en deg.
  3. Platta ut degen i en smord form och grädda i ugnen på 175°C i ca 15 minuter.
  4. Under tiden vispar du ägg, citronsaft och florsocker tills det blir en slät smet.
  5. Häll smeten över den förgräddade degen och grädda i ugnen igen på 175°C i ca 20 minuter eller tills smeten stelnat.
  6. Låt svalna och skär i rutor.
You may also be interested in:  Blåbärscheesecake med mynta

Tips: Servera citronrutorna med lite vispad grädde eller en klick vaniljglass för extra smarrig smak!

Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up