Bräserad lammbringa med vitlök rosmarin och citron
Recept: Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron
Ingredienser:
- 1 lammbringa
- 6 vitlöksklyftor
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 1 citron
- Salt och peppar efter smak
- 2 matskedar olivolja
- 2 dl köttbuljong
Tillagning:
1. Förbered lammbringan genom att krydda den med salt och peppar.
2. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och bryn lammbringan på alla sidor tills den får en fin gyllenbrun yta.
3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg dem i stekpannan med lammbringan tillsammans med rosmarinkvistarna.
4. Pressa saften från citronen över lammbringan och lägg även i citronskalen.
5. Häll köttbuljongen i pannan och sänk värmen till medelhög.
6. Lägg på ett lock och låt lammbringan sjuda i cirka 2-3 timmar tills köttet är mört.
7. Vänd lammbringan då och då och tillsätt mer buljong om det behövs för att hålla köttet fuktigt.
8. När lammbringan är klar, ta bort den från pannan och låt den vila i några minuter.
9. Skär upp lammbringan i skivor och servera med den goda sky som bildats i pannan.
10. Servera gärna med kokt potatis och en sallad på sidan.
Smaklig måltid!