Bräserad lammbringa med vitlök rosmarin och citron

Table
  1. Recept: Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron

Ingredienser:

  • 1 lammbringa
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 citron
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 dl köttbuljong

Tillagning:

1. Förbered lammbringan genom att krydda den med salt och peppar.

2. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och bryn lammbringan på alla sidor tills den får en fin gyllenbrun yta.

3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg dem i stekpannan med lammbringan tillsammans med rosmarinkvistarna.

4. Pressa saften från citronen över lammbringan och lägg även i citronskalen.

5. Häll köttbuljongen i pannan och sänk värmen till medelhög.

6. Lägg på ett lock och låt lammbringan sjuda i cirka 2-3 timmar tills köttet är mört.

7. Vänd lammbringan då och då och tillsätt mer buljong om det behövs för att hålla köttet fuktigt.

8. När lammbringan är klar, ta bort den från pannan och låt den vila i några minuter.

You may also be interested in:  Stuvad vitkål

9. Skär upp lammbringan i skivor och servera med den goda sky som bildats i pannan.

10. Servera gärna med kokt potatis och en sallad på sidan.

Smaklig måltid!

Vitlökssill med citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up