Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Table
  1. Ugnsbakad torsk med pesto och tomat
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ingredienser:

  • 4 stora torskfiléer
  • 4 msk pesto
  • 2 tomater, skivade
  • 1 citron, saften
  • Olivolja
  • Havssalt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Schackrutor

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Lägg torskfiléerna i en ugnsform och krydda dem med havssalt och svartpeppar.
  3. Skeda pesto över torskfiléerna och fördela det jämnt.
  4. Placera skivade tomater på toppen av varje filé.
  5. Pressa citronsaft över fisken och ringla lite olivolja över formen.
  6. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills fisken lätt smular sig vid en försiktig touch.
  7. Servera den ugnsbakade torsken varm med kokt potatis och en fräsch sallad.
Klimpsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up