Tacopaj med tortillachips

Table
  1. Tacopaj med tortillachips
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Tacopaj med tortillachips

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 dl majs
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1 påse tortillachips
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  BLT sandwich

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt tacokryddmix och vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt koka i några minuter.
  3. Tärna lök, vitlök och paprika och tillsätt det i stekpannan. Fräs i några minuter tills grönsakerna är mjuka.
  4. Spola av och tillsätt bönorna och majs i stekpannan. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut tortillachips jämnt i en ugnsform och fördela köttfärsblandningen över chipsen.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills pajen är genomvarm och osten har smält.
  7. Servera tacopajen med en klick crème fraiche och eventuellt lite extra tortillachips.
You may also be interested in:  Tryffelpasta

Tips:

  • Du kan variera fyllningen genom att tillsätta kidneybönor, gröna paprikor eller jalapeños.
  • Servera gärna med en fräsch sallad.
  • Tacopajen passar utmärkt att frysa in och värma vid senare tillfälle.
Rostad potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up