Viltskavsgryta med svamp
Viltskavsgryta med svamp
Ingredienser:
- 500 g viltskav
- 200 g champinjoner
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 2 dl viltfond
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skär löken och vitlöken i små bitar.
- Rensa och skär champinjonerna i skivor.
- Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta.
- Stek viltskavet tills det får fin färg.
- Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tills de blir mjuka.
- Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de får fin färg.
- Strö över mjölet och rör om ordentligt.
- Häll i grädde och viltfond och låt koka upp under omrörning.
- Låt grytan småkoka i ca 10 minuter, tills såsen tjocknar.
- Smaka av med salt och peppar.
Tips: Servera grytan med kokt potatis eller ris, samt en fräsch sallad som tillbehör.
Lämna ett svar