Viltskavsgryta med svamp

Table
  1. Viltskavsgryta med svamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser:

  • 500 g viltskav
  • 200 g champinjoner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl viltfond
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skär löken och vitlöken i små bitar.
  2. Rensa och skär champinjonerna i skivor.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta.
  4. Stek viltskavet tills det får fin färg.
  5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tills de blir mjuka.
  6. Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de får fin färg.
  7. Strö över mjölet och rör om ordentligt.
  8. Häll i grädde och viltfond och låt koka upp under omrörning.
  9. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter, tills såsen tjocknar.
  10. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips: Servera grytan med kokt potatis eller ris, samt en fräsch sallad som tillbehör.

Knäck i mikron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.