Hemmagjord tomatsås

Table
  1. Hemmagjord tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Hemmagjord tomatsås

Ingredienser:

  • 1 kg mogna tomater
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • En nypa svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär ett kryss i toppen av varje tomat.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i tomaterna i ca 1 minut eller tills skalet lättar.
  3. Ta upp tomaterna och skölj dem i kallt vatten för att svalna.
  4. Dra bort skalet från tomaterna och ta bort fröna.
  5. Finhacka löken och vitlöken.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt löken och vitlöken. Fräs tills de blir mjuka och genomskinliga.
  7. Tillsätt de skalade och urkärnade tomaterna i stekpannan.
  8. Krydda med socker, salt, basilika, oregano och svartpeppar.
  9. Låt såsen sjuda på medelhög värme i ca 30-40 minuter tills den reducerats och blivit tjockare.
  10. Ta av från värmen och låt svalna.
  11. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en matberedare.
You may also be interested in:  Rostade kastanjer

Den hemmagjorda tomatsåsen kan användas till pasta, pizza eller som bas i olika rätter. Förvara den i en lufttät burk i kylskåpet och den håller sig fräsch i ca en vecka.

Varm äppelmust med kanel och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up