Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan

Table
  1. Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 4 potatisar
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 tesked torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Crème brûlée

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålshuvudet i klyftor och potatisarna i mindre bitar. Hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Steg 2: Lägg vitkålen och potatisarna på en bakplåt och blanda med olivolja, torkad timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 minuter tills de blir gyllenbruna och mjuka.
  3. Steg 3: I en stor kastrull, stek löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka. Tillsätt rostad vitkål och potatis. Häll i grönsaksbuljongen och koka upp.
  4. Steg 4: Sänk värmen och låt soppan puttra i ca 15-20 minuter, tills smakerna har blandats väl.
  5. Steg 5: Använd en stavmixer eller blender för att mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6: Servera soppan varm och dekorera med lite extra timjan på toppen.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: Du kan också lägga till lite gräddfil eller crème fraiche på toppen för extra krämighet.

Fläskytterfilé i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up