Citronkaka med bär

Table
  1. Recept: Citronkaka med bär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Citronkaka med bär

Ingredienser:

  • 2 citroner
  • 200g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 250g bär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar)
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Skölj och riv skalet från citronerna.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  5. Tillsätt det smälta smöret, citronskal, mjölblandningen och mjölken till äggsmeten. Rör om väl.
  6. Vänd försiktigt ner bären i smeten.
  7. Häll smeten i en smord och bröad rund form.
  8. Baka kakan i ugnen på 175 grader i cirka 40-45 minuter.
  9. Ta ut kakan och låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
  10. Servera kakan med en klick grädde och njut!
Tomatsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up