Vitvinssås

Table
  1. Recept: Vitvinssås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Recept: Vitvinssås

Ingredienser:

  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt den hackade schalottenlöken. Stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt vetemjölet och rör om i ca 1 minut för att få en lätt brun yta.
  3. Häll i det torra vita vinet och låt det koka ner till hälften av mängden under omrörning.
  4. Tillsätt vispgrädden och låt såsen koka upp.
  5. Koka såsen på medelvärme i cirka 5-7 minuter, eller tills den har tjocknat till önskad konsistens.
  6. Smaka av såsen med salt och peppar.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Serveringstips:

Vitvinssås passar utmärkt att servera till fiskrätter som lax, torsk eller rödtunga. Den kan också användas som ett smakrikt alternativ till bearnaisesås eller användas som sås till grönsaker och potatis.

Vegansk saffranskaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up