Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Table
  1. Recept: Förföriskt goda pilgrimsmusslor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Ingredienser:

  • 12 färska pilgrimsmusslor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Rengör och skrapa pilgrimsmusslorna ordentligt. Ta bort eventuell sand och skägg.
  2. I en stor stekpanna, värm olivolja över medelhög värme.
  3. Stek vitlöken i olivoljan tills den blir lätt gyllene.
  4. Tillsätt pilgrimsmusslorna i pannan och stek dem i ca 2 minuter på varje sida, eller tills de får en gyllene färg.
  5. Tillsätt citronsaft och fortsätt steka i ytterligare 1 minut.
  6. Strö över persilja och krydda med salt och peppar efter smak. Rör om för att blanda väl.
  7. Ta bort stekpannan från värmen och låt pilgrimsmusslorna vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Servera de förföriskt goda pilgrimsmusslorna med en fräsch sallad och en skiva nybakat bröd.

Bakad potatis med skagenröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up