Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Table
  1. Recept: Goi cuon – Sommarrullar med räkor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Ingredienser:

  • 200g räkor
  • 10 st rispapper
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • Färsk mynta
  • Färsk koriander
  • Risnudlar
  • 1 lime
  • Fisk- eller hoisinsås till servering
You may also be interested in:  Hamburgare

Gör så här:

  1. Skala och rensa räkorna, koka dem i lättsaltat vatten tills de är genomkokta. Låt dem svalna.
  2. Skär gurka och morot i tunna strimlor.
  3. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Blötlägg rispapperna i ljummet vatten i cirka 20-30 sekunder, tills de blir mjuka och följsamma.
  5. Lägg ett rispapper på en ren arbetsyta och placera lite av varje ingrediens – räkor, gurka, morot, risnudlar och örter – längs mitten.
  6. Vik in sidorna av rispappret över fyllningen och rulla försiktigt ihop det till en rulle.
  7. Upprepa steg 5 och 6 med resten av ingredienserna.
  8. Servera rullarna med fisk- eller hoisinsås samt limeklyftor.
You may also be interested in:  Hallongrottor

Tips:

Variera fyllningen genom att lägga till andra grönsaker såsom salladslök eller paprika. Du kan även använda kyckling eller tofu istället för räkor.

Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up