Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Table
  1. Recept på Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 10 g salt
  • 100 g aktiv surdeg
  • 3 dl vatten
You may also be interested in:  Kolakakor

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt surdegen och rör om ordentligt.
  3. Blanda i vetemjöl och salt. Arbeta degen väl tills den blir smidig och elastisk.
  4. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
  5. Efter jäsningen, forma degen till en rund limpa och lägg den på en bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Skär några snitt på brödets yta.
  7. Täck brödet med en bakduk och låt det jäsa ytterligare i cirka 1 timme.
  8. Värm ugnen till 220 grader Celsius.
  9. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, tills det får en vacker gyllenbrun färg.
  10. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna på ett galler.
Krämbulle
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up