Rabarberkaka i långpanna

Table
  1. Recept: Rabarberkaka i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:
    4. Variation:

Recept: Rabarberkaka i långpanna

Ingredienser:

  • 500g rabarber
  • 200g smör
  • 300g socker
  • 4 ägg
  • 300g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Gör såhär:

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. I en stor skål, vispa socker och ägg tills det blir luftigt.
  4. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
  5. Sikta i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda försiktigt.
  6. Tillsätt mjölken och rör om tills smeten blir slät.
  7. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna.
  8. Fördela rabarbern över smeten och tryck ner den lite lätt.
  9. Grädda kakan i 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  10. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips:

Servera kakan med vaniljsås eller vispad grädde för extra smak och krämighet.

Variation:

Du kan byta ut rabarbern mot andra bär eller frukter, som jordgubbar, hallon eller äpplen, för att variera smaken.

Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up