Rabarberkaka i långpanna
Recept: Rabarberkaka i långpanna
Ingredienser:
- 500g rabarber
- 200g smör
- 300g socker
- 4 ägg
- 300g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
Gör såhär:
- Skala och skär rabarbern i mindre bitar.
- Smält smöret och låt det svalna.
- I en stor skål, vispa socker och ägg tills det blir luftigt.
- Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
- Sikta i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda försiktigt.
- Tillsätt mjölken och rör om tills smeten blir slät.
- Häll smeten i en smord och mjölad långpanna.
- Fördela rabarbern över smeten och tryck ner den lite lätt.
- Grädda kakan i 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Tips:
Servera kakan med vaniljsås eller vispad grädde för extra smak och krämighet.
Variation:
Du kan byta ut rabarbern mot andra bär eller frukter, som jordgubbar, hallon eller äpplen, för att variera smaken.