Noblessetårta
Recept på Noblessetårta
Ingredienser:
- 6 ägg
- 200 g socker
- 200 g mandelmassa
- 200 g smör
- 200 g mjölkchoklad
- 500 ml vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- Noblesse-kakor
Gör såhär:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C.
- Separera äggulan från äggvitan.
- Vispa äggvitan till ett fast skum.
- Blanda socker och mandelmassa i en skål.
- Tillsätt smöret och vispa tills smeten blir ljus och fluffig.
- Tillsätt äggulan och vispa igen.
- Smält mjölkchokladen i vattenbad och rör ner den i smeten.
- Vänd ner den vispade äggvitan i smeten försiktigt.
- Häll smeten i en rund form och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt tårtan svalna.
- Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker.
- Bred ut grädden jämnt på tårtan.
- Dekorera med Noblesse-kakor.
- Ställ tårtan kallt och låt den stelna i minst 3 timmar.
Tips:
Servera Noblessetårtan kylskåpskall med en kopp kaffe eller te.