Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
Recept: Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 äggvitor
- 1 dl vatten
- 200 g smör, rumstempererat
- 200 g rabarber, skivade
- 200 g jordgubbar, skivade
- 1 liter vispgrädde
- Grön marsipan
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Vispa äggvitor och vatten till en marängsmet.
- Tillsätt marängsmeten i mjölblandningen och blanda väl.
- Häll smeten i en smord och mjölad rund form.
- Grädda i ugnen på 175°C i ca 35-40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
- Låt kakan svalna helt.
- Skär kakan i tre delar horisontellt.
- Vispa grädden och blanda försiktigt ihop den med rabarber och jordgubbar i en skål.
- Bred ut en del av gräddblandningen på den första kakan och lägg sedan på den andra kakan.
- Upprepa processen för de återstående delarna av kakan.
- Smörj hela tårtan med grädde och täck den med grön marsipan.
- Dekorera med rabarber och jordgubbar på toppen.
Servera direkt och njut av denna ljuvliga vit prinsesstårta med härliga inslag av rabarber och jordgubbar!