Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar

Table
  1. Recept: Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Vit prinsesstårta med rabarber och jordgubbar

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl vatten
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g rabarber, skivade
  • 200 g jordgubbar, skivade
  • 1 liter vispgrädde
  • Grön marsipan

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  2. Vispa äggvitor och vatten till en marängsmet.
  3. Tillsätt marängsmeten i mjölblandningen och blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad rund form.
  5. Grädda i ugnen på 175°C i ca 35-40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
  6. Låt kakan svalna helt.
  7. Skär kakan i tre delar horisontellt.
  8. Vispa grädden och blanda försiktigt ihop den med rabarber och jordgubbar i en skål.
  9. Bred ut en del av gräddblandningen på den första kakan och lägg sedan på den andra kakan.
  10. Upprepa processen för de återstående delarna av kakan.
  11. Smörj hela tårtan med grädde och täck den med grön marsipan.
  12. Dekorera med rabarber och jordgubbar på toppen.
You may also be interested in:  Morotskaka

Servera direkt och njut av denna ljuvliga vit prinsesstårta med härliga inslag av rabarber och jordgubbar!

Canelones
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up