Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka



Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Table
  1. Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl inlagd gurka, skivad
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör så här:

  1. Blanda köttfärs, lök, ströbröd, mjölk, ägg, salt och svartpeppar i en skål
  2. Forma små köttbullar med hjälp av händerna
  3. Smält smöret i en stor stekpanna och stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg
  4. Ta upp köttbullarna och håll dem varma
  5. I samma stekpanna, tillsätt mjöl och rör om i smöret tills det blir en mjölkig smet
  6. Tillsätt gradvis grädde, vatten, soja och dijonsenap under omrörning tills såsen tjocknar och blir len
  7. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt de sjuda på låg värme i några minuter
  8. Tillsätt inlagd gurka och smaka av med salt och peppar
  9. Serv
    Klassisk lasagne
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up