Marmelad på röda vinbär

Table
  1. Recept: Marmelad på röda vinbär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Marmelad på röda vinbär

Ingredienser:

  • 1 kg röda vinbär
  • 500 g syltsocker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Skölj och rensa vinbären noga.
  2. Ta en stor kastrull och lägg i bären tillsammans med syltsocker och vatten.
  3. Ställ kastrullen på spisen och låt innehållet koka upp under omrörning.
  4. Låt sedan marmeladen sjuda på medelvärme i ca 30 minuter, eller tills den får en geléaktig konsistens.
  5. Skumma av eventuellt skum som bildas på ytan med en sked.
  6. Slå upp den varma marmeladen i rena, varma burkar och sätt på tätslutande lock.
  7. Låt burkarna svalna helt innan du förvarar dem i kylskåp.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Nu är din marmelad på röda vinbär klar att njutas! Servera den på nybakat bröd eller använd den som en god pålägg på pannkakor eller våfflor.

Äggnudlar med räkor och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up