Tomatsås (grundrecept)

Table
  1. Tomatsås (grundrecept)
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Tomatsås (grundrecept)

Ingredienser:

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 tesked socker
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1 tesked torkad oregano
  • 1 tesked torkad basilika

Gör såhär:

  1. Steg 1: Värm olivolja i en kastrull på medelhög värme.
  2. Steg 2: Tillsätt lök och vitlök och sautera i ca 5 minuter tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Steg 3: Häll i de krossade tomaterna och rör om.
  4. Steg 4: Tillsätt socker, salt, svartpeppar, torkad oregano och torkad basilika. Blanda väl.
  5. Steg 5: Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt småputtra i ca 20-30 minuter så smakerna blandas väl och såsen tjocknar något.
  6. Steg 6: Ta bort från värmen och låt svalna innan servering.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Om du vill ha en slätare konsistens kan du använda en stavmixer eller mixer för att mixa såsen när den är klar.

Barbeque-rubb
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up