Cajun gumbo

Table
  1. Recept: Cajun Gumbo
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Cajun Gumbo

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé, skuren i tärningar
  • 200 g rökt korv, skivad
  • 2 paprikor, skurna i bitar
  • 1 stor lök, hackad
  • 4 selleristjälkar, skurna i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 matskedar cajun kryddmix
  • 2 teskedar torkad timjan
  • 2 teskedar paprikapulver
  • 1 tesked cayennepeppar
  • Salt och peppar att smaka av med
  • 3 matskedar rapsolja
  • Färsk persilja, hackad, för garnering
  • Kokt ris, för servering

Gör så här:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

1. Hetta upp oljan i en stor gryta över medelhög värme. Tillsätt lök, selleri och paprika och stek i 5 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
2. Lägg till kycklingbitarna och korven, och stek tills kycklingen är genomstekt och lätt brunad.
3. Tillsätt vitlök, cajun kryddmix, timjan, paprikapulver och cayennepeppar. Koka i ytterligare 1 minut för att frigöra kryddornas smaker.
4. Häll i kycklingbuljong och krossade tomater. Sänk värmen till låg och låt grytan sjuda i 30 minuter, rör om då och då.
5. Smaka av med salt och peppar efter behag.
6. Servera den kryddiga gumbo-röran över kokt ris.
7. Garnera med färsk persilja och njut av denna smakrika cajun-rätt!

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up