Paratha

Table
  1. Recept på Paratha
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept på Paratha

Ingredienser:

  • 2 koppar vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1/2 koppar vatten

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt oljan och krama ihop ingredienserna för att få en smulig konsistens.
  3. Tillsätt vatten lite i taget och knåda degen tills den blir jämn och elastisk.
  4. Dela degen i små bollar och rulla ut dem till tunna cirklar.
  5. Placera en klick smör på varje degcirkel och vik ihop den som en paket.
  6. Rulla ut degen igen till en tunn cirkel.
  7. Stek paratha i en varm stekpanna med lite smör eller olja tills de blir gyllenbruna och krispiga på båda sidor.
  8. Servera paratha varma tillsammans med dina favoriträtter.

Tips:

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Paratha kan serveras med raita, curry eller chutney för att göra en komplett måltid.

Rostad paprika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up