Grönsaksbuljong

Table
  1. Recept: Grönsaksbuljong
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:

Recept: Grönsaksbuljong

Ingredienser:

  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 liten bit rotselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe färsk persilja
  • 1 litet knippe färsk dill
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 2 liter vatten
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Instruktioner:

  1. Skölj och rengör alla grönsaker ordentligt.
  2. Skär lök, morötter, selleri, palsternacka, purjolök och rotselleri i grova bitar.
  3. Placera grönsakerna i en stor kastrull.
  4. Knacka vitlöksklyftorna och lägg dem tillsammans med pepparkornen i kastrullen.
  5. Tillsätt färsk persilja och dill.
  6. Häll i vatten och rör om.
  7. Lägg kastrullen på spisen och värm på medelhög värme tills det börjar koka.
  8. Sänk värmen och låt buljongen sjuda i cirka 1,5 timme.
  9. Salta efter smak och rör om.
  10. Slå av värmen och låt buljongen svalna något.
  11. Sila av buljongen genom en finmaskig sil eller silduk.
  12. Din hemlagade grönsaksbuljong är nu klar att användas i dina favoritrecept!
You may also be interested in:  Pastasallad med kyckling

Tips: För att förstärka smaken kan du rosta grönsakerna i ugnen först innan du tillagar dem i buljongen.

Kycklinggryta med paprika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up