Fisk i ugn med citron- och gräslökssås
Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Table
 1. Recept: Fisk i ugn med citron- och gräslökssås
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Ingredienser:

 • 600g fiskfilé
 • 1 citron
 • 1 knippe färsk gräslök
 • 1 dl grädde
 • 2 msk smör
 • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

 1. Förbered fiskfiléerna: Skölj och torka av fiskfiléerna. Salta och peppra dem.
 2. Citron- och gräslökssås: Riv skalet från citronen och hacka färsk gräslök. Blanda citronskal och gräslök med grädden. Tillsätt salt och peppar efter smak.
 3. Ugnsbakning: Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna i formen och häll citron- och gräslökssåsen över fisken.
 4. Gratinera: Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills fisken är genomstekt och såsen är bubblig och gyllene på ytan.
 5. Serv
  Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär
  LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up