Ost- och skinkpaj

Table
  1. Ost- och skinkpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ost- och skinkpaj

Ingredienser:

  • 200 g riven ost
  • 200 g skinka, tärnad
  • 1 lök, hackad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 färdig pajdeg
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och mjöla en pajform.
  3. Kavla ut pajdegen och lägg den i formen. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  4. Under tiden, blanda ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål.
  5. Stek löken och skinkan i en stekpanna tills de fått lite färg.
  6. Fördela den rivna osten, skinkan och löken i det förgräddade pajskalet.
  7. Häll äggsmeten över fyllningen i pajskalet.
  8. Grädda pajen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg och äggsmeten stelnat.
  9. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Servera pajen varm eller kall som den är, eller med sallad och bröd.

Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.