Revbensspjäll med ingefära och honung

Table
  1. Recept: Revbensspjäll med ingefära och honung
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Revbensspjäll med ingefära och honung

Ingredienser:

  • 1 kg revbensspjäll
  • 2 tumstorlekar färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl honung
  • 3 msk sojasås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Tillagning:

Steg 1: Skär revbensspjällen i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.

Steg 2: Skala och riv ingefäran och vitlöken. Lägg dem i skålen med revbensspjällen.

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Steg 3: Blanda honung, sojasås, salt och malen svartpeppar i en separat skål. Häll blandningen över revbensspjällen och rör om för att säkerställa att alla bitar täcks.

Steg 4: Täck skålen med plastfolie och låt den marinera i kylen i minst 4 timmar eller över natten för bästa resultat.

Steg 5: Förvärm ugnen till 180 grader Celsius. Ta ut revbensspjällen från kylen och lägg dem på en bakplåtspapperklädd ugnsform.

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Steg 6: Baka revbensspjällen i ugnen i ca 1,5-2 timmar eller tills de är möra och glaserade. Vänd på dem några gånger under tillagningen och pensla med den överblivna marinaden för extra smak.

Steg 7: Ta ut revbenen från ugnen och låt dem vila i några minuter innan du serverar dem. Servera med valfritt tillbehör som exempelvis potatisgratäng eller coleslaw.

Mango lassi smoothie
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up