Potatisvåfflor

Table
  1. Potatisvåfflor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatisvåfflor

Ingredienser:

  • 4 medium stora potatisar
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Smör för stekning

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisarna grovt.
  2. Krama ut överflödig vätska från de rivna potatisarna.
  3. Vispa äggen i en separat skål och tillsätt dem till de rivna potatisarna.
  4. Tillsätt mjölk, vetemjöl, bakpulver och salt till potatis- och äggblandningen.
  5. Rör om väl tills alla ingredienser är ordentligt blandade.
  6. Smält en klick smör i en våffeljärn.
  7. Häll en portion av smeten på våffeljärnet och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och knapriga.
  8. Upprepa tills smeten är slut.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Servera de färdiga potatisvåfflorna med en sallad eller valfritt tillbehör.

Kladdkakemuffins banan & choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up