Potatisvåfflor
Potatisvåfflor
Ingredienser:
- 4 medium stora potatisar
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Smör för stekning
Gör så här:
- Skala och riv potatisarna grovt.
- Krama ut överflödig vätska från de rivna potatisarna.
- Vispa äggen i en separat skål och tillsätt dem till de rivna potatisarna.
- Tillsätt mjölk, vetemjöl, bakpulver och salt till potatis- och äggblandningen.
- Rör om väl tills alla ingredienser är ordentligt blandade.
- Smält en klick smör i en våffeljärn.
- Häll en portion av smeten på våffeljärnet och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och knapriga.
- Upprepa tills smeten är slut.
Servera de färdiga potatisvåfflorna med en sallad eller valfritt tillbehör.