Kycklinggryta med bacon och jordnötter

Table
  1. Kycklinggryta med bacon och jordnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kycklinggryta med bacon och jordnötter

Ingredienser:

  • 4 stycken kycklingfiléer
  • 200 gram bacon
  • 1 styck lök
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 1 burk (400 gram) krossade tomater
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl grädde
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Stek baconet i en stor kastrull tills det är knaprigt.
  3. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Fräs löken och vitlöken i samma kastrull med baconfettet tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem på medelhög värme tills de är genomstekta.
  6. Tillsätt de krossade tomaterna, jordnötssmöret, grädden, sojasåsen, paprikapulvret, chiliflakes, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  7. Låt grytan puttra under lock på låg värme i cirka 15-20 minuter för att smakerna ska blanda sig ordentligt.
  8. Strö över det knapriga baconet och servera kycklinggrytan med ris eller pasta.
Rabarberglass
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up