Torskgryta med citron

Table
  1. Torskgryta med citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Torskgryta med citron

En läcker och lättlagad torskgryta med en fräsch smak av citron.

Ingredienser:

  • 500g torskfilé
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 citron, saften och zesten
  • 2 morötter, skivade
  • 2 potatisar, tärnade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Färsk dill, hackad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Soppa på butternutpumpa med korvfräs

Gör så här:

  1. Börja med att tärna torsken.
  2. Stek löken och vitlöken i smör och olivolja tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt morötter och potatis, och stek dem i några minuter.
  4. Häll i vitt vin, låt det koka upp och reducera lite.
  5. Tillsätt grönsaksbuljong, citronsaft och zest från en citron. Låt koka upp.
  6. Lägg i torskbitarna och låt dem sjuda i såsen i cirka 5-7 minuter, eller tills de är genomkokta.
  7. Häll i grädden och låt det koka upp en gång till.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Strö över färsk hackad dill innan servering.
You may also be interested in:  Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

Torskgrytan serveras bäst med nykokt ris och en citronskiva som garnering.

Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up