Cottage cheeselasagne med spenat

Table
  1. Cottage Cheeselasagne med Spenat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Cottage Cheeselasagne med Spenat

Ingredienser:

  • 9 lasagneplattor
  • 500g fryst spenat, tinad och urkramad
  • 500g keso
  • 400g krossade tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Stek lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka.
  2. Tillsätt spenat och stek i några minuter tills den är mjuk och vattnet har kokat bort.
  3. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter.
  4. I en separat skål, blanda keso med salt och svartpeppar.
  5. Förbered en ugnssäker form genom att smörja den lätt.
  6. Lägg ett tunt lager sås i botten av formen. Täck med tre lasagneplattor.
  7. Lägg på ett lager keso och sedan ett lager spenatsås.
  8. Upprepa dessa lager två gånger till.
  9. Täck slutligen lasagnen med lasagneplattor och strö över riven ost.
  10. Baka i förvärmd ugn på 200°C i cirka 30 minuter eller tills osten är gyllene och bubblig.
  11. Ta ut lasagnen från ugnen och låt den svalna i några minuter innan den serveras.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera din Cottage Cheeselasagne med Spenat med en fräsch grönsallad och vitlöksbröd för en härlig och smakrik måltid.

Grekisk grönsaksgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up