Syrlig citronsorbet

Table
 1. Recept på Syrlig Citronsorbet
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:
  3. Servingsförslag:
  4. Viktigt att notera:

Recept på Syrlig Citronsorbet

Ingredienser:

 • 4 dl färskpressad citronjuice
 • 3 dl socker
 • 4 dl vatten

Gör så här:

 1. Blanda citronjuice och socker i en skål tills sockret har löst sig helt.
 2. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt sedan citron-sockerblandningen.
 3. Rör om väl och låt svalna.
 4. Häll blandningen i en glassmaskin och kör enligt tillverkarens anvisningar.
 5. Om du inte har en glassmaskin kan du också hälla blandningen i en form och ställa den i frysen. Rör om varje halvtimme tills sorbeten har stelnat (ca 3-4 timmar).

Servingsförslag:

You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Servera den syrliga citronsorbeten i skålar eller körar. Toppa gärna med färska bär eller myntablad för extra fräschhet.

Viktigt att notera:

Kom ihåg att använda färskpressad citronjuice för bästa smak och konsistens. Det är även viktigt att låta sorbeten stå i frysen tillräckligt länge för att den ska bli riktigt krämig och god.

Svartvinbärsgelé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up