Vridna baguetter

Table
  1. Recept: Vridna baguetter
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Vridna baguetter

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl och salt i en stor skål.
  2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet och tillsätt olivoljan.
  3. Häll jästblandningen i mjölet och börja knåda ihop till en deg.
  4. Knåda degen väl i ca 10 minuter tills den blir elastisk och smidig.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i en timme eller tills den dubblats i storlek.
  6. Dela degen i 8 bitar och forma varje bit till en baguette.
  7. Vrid varje baguette genom att hålla i ändarna och snurra degen längs med.
  8. Lägg de vridna baguetterna på en plåt och låt dem jäsa igen i cirka 30 minuter.
  9. Grädda baguetterna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
You may also be interested in:  Koka ägg

Tips:

För extra smak och crunch kan du pensla baguetterna med ägg och strö över sesamfrön innan du gräddar dem.

Bearnaisesås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up