Kyckling med gräddsås och pressgurka
Recept: Kyckling med gräddsås och pressgurka
Ingredienser:
- 4 st kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk kycklingfond
- 1 gurka
- 1/2 dl ättika
- 1/2 dl socker
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt och svartpeppar.
- Stek kycklingen i olivolja på medelhög värme tills den är genomstekt.
- Tillsätt vispgrädde, dijonsenap och kycklingfond i stekpannan med kycklingen.
- Rör om och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar något.
- Skrubba gurkan och skiva den tunt.
- Blanda ättika och socker i en skål tills sockret har löst upp sig.
- Lägg gurkskivorna i ättiksblandningen och låt dem marinera i cirka 10 minuter.
- Sila av vätskan från gurkorna och servera dem tillsammans med kycklingen och gräddsåsen.