Kyckling med gräddsås och pressgurka

Table
  1. Recept: Kyckling med gräddsås och pressgurka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kyckling med gräddsås och pressgurka

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 gurka
  • 1/2 dl ättika
  • 1/2 dl socker
You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt och svartpeppar.
  2. Stek kycklingen i olivolja på medelhög värme tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt vispgrädde, dijonsenap och kycklingfond i stekpannan med kycklingen.
  4. Rör om och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar något.
  5. Skrubba gurkan och skiva den tunt.
  6. Blanda ättika och socker i en skål tills sockret har löst upp sig.
  7. Lägg gurkskivorna i ättiksblandningen och låt dem marinera i cirka 10 minuter.
  8. Sila av vätskan från gurkorna och servera dem tillsammans med kycklingen och gräddsåsen.
Ugnsbakad lax med salsa verde
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up