Pastasallad med rökt skinka och italiensk vinägrett
Pastasallad med rökt skinka och italiensk vinägrett
Ingredienser:
- 250g pastaskruvar
- 150g rökt skinka
- 1 röd paprika
- 1/2 gurka
- 10 cocktailtomater
- 1/4 rödlök
- 1 dl svarta oliver
- 1 dl riven parmesanost
Tillagning:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skär rökt skinka, paprika, gurka, cocktailtomater och rödlök i bitar.
- Blanda den avrunna pastan med skinka, paprika, gurka, cocktailtomater, rödlök och svarta oliver i en stor skål.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en separat skål. Vinägretten kan göras genom att blanda 3 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk honung samt salt och peppar efter smak.
- Häll vinägretten över pastasalladen och blanda väl.
- Strö över den riven parmesanosten och blanda försiktigt.
- Servera pastasalladen direkt eller kyl den i kylskåpet i några timmar för att förstärka smakerna.
Tips: Du kan lägga till andra grönsaker eller prova olika typer av skinka för att variera smaken av denna pastasallad.